O NAMA | DarkWood Kamini

O NAMA

Firma Darkwood kamini je porodična firma čija je osnovna djelatnost prodaja,  projektovanje, izrada i montaža kamina. Kao subjekt sa porodičnom organizacijom, radeći poslove jedan za drugim, svakom poslu pristupamo prilično lično, posvećujući se maksimalno željama i zahtjevima klijenta. Sve faze izrade kamina pod strogom su kontrolom od početnih skica, pa do završne izrade. Na taj način garantujemo kvalitet i dugotrajnost izvedenih radova. Spajajući stare tajne ovog zanata i usvajajući najnovije tehnike iz oblasti kojom se bavimo, a pri čemu imamo nesebičnu pomoć naših partnera iz evropskih zemalja, postali smo prepoznatljivo ime na tržištu Bosne i Hercegovine. Darkwood SP Laktaši je zastupnik renomiranih evropskih proizvođača ložišta za kamine Hitze i Acaminetti, proizvođača električnih kamina Aflamo, Dimplex i Tagu, te vodećeg proizvođača kamina na gas i bioetanol – kompanije Planika.

IZRADA KAMINA
Izrada kamina je jedan ozbiljan i zahtjevan posao kojem treba da se pristupi sa maksimalnom pažnjom. Svaki kamin i svaki prostor je priča za sebe, te je najbitnije pravilno odabrati kamin – kako u pogledu tehničkih parametara, tako i u dizajnu. Naša kompanija bavi se profesionalnom izradom i montažom kamina. Nakon snimanja situacije na objektu pristupa se odabiru odgovarajučeg ložišta te projektovanju kompletnog kamina. U mogućnosti smo ponuditi projektovanje u 3D projekciji kako bi klijentu olakšali odabir. U izradi koristimo samo profesionalne sertifikovane materijale za kamine koji su nezapaljivi, bezopasni za zdravlje, dugotrajni i sasvim sigurni i bezbjedni za korisnika. Sve kamine izrađujemo prema sistemima danske kompanije Skamol čije materijale uvozimo i distribuiramo našim klijentima.

PRODAJA I DISTRIBUCIJA
Prodaju kamina vršimo na teritoriji cijele BiH. Naše sjedište se nalazi u Laktašima, prodajni i izložbeni salon u ulici Omladinska 177, na glavnoj magistralnoj cesti Banja Luka-Laktaši, dok se skladišni prostori nalaze u Mahovljanima. Zahvaljujući saradnji sa nekoliko kompanija koje se bave expres dostavom na adresu kupca, naše proizvode dostavljamo u kratkom roku na adrese širom cijele BiH (24-48h). Također, imamo i sopstveni prevoz. Proizvode je moguće naručiti direktno putem telefona ili mejl adrese, te preko našeg web shopa. Osim direktne prodaje krajnjim kupcima, imamo saradnju i sa instalaterima, projektantima, dizajnerima, trgovcima.

HITZE

Hitze je vodeći poljski proizvođač kamina, samostojećih peći i kaminske opreme. Poljsko i strano tržište snabdevamo vrhunskim kvalitetom i tehnološkim proizvodima, koje karakteriše jedinstveni dizajn koji će dopunjavati bilo koji dom i korporativni enterijer. Naša ponuda se dinamički proširuje novim proizvodima. Fabrika proizvodi oko 100 različitih kaminskih uložaka, samostojećih peći, peći na pelete, kamina za centralno grijanje i td. Pored toga, imamo i potrebnu dodatnu opremu koja je neophodna za ugradnju i rad naših peći i kamina. Proizvodi HITZE brenda su dostupni u specijalizovanim salonima kamina širom svijeta.

ACAMINETTI

Za nepune tri decenije kompanija Acaminetti iz male talijanske porodične firme razvila se u veliku kompaniju koja zadovoljava sve potrebe kupaca. Acaminetti se pridržava svih standarda, jednostavnost u pouzdanosti i profinjenost u dizajnu. A.caminetti je opredijeljen za proizvodnju toplote povoljno, ekonomično, uz odgovornost zaštite okoline i u skladu s potražnjom. Uz širok izbor izvanrednih razvojnih proizvoda i rješenja za rješavanje problema, A.Caminetti je stvorio prekretnice koje su često postale vodilja i trend u cijeloj industriji. A.Kaminetti orijentacija je izrazito međunarodna – jer izvozi u Evropu, Aziju, Afriku…
-Kvalitet izrađenih materijala, jednostavnost rada i prihvatljive cijene neće ostaviti ravnodušnim ni najzahtjevnijeg kupca.
– Proizvodna površina fabrike se prostire na 7000 m2
– Godišnji kapacitet proizvodnje 8000 kamina
– Fabrika ima 150 zaposlenih
-Dostupni su modeli sa sledećim formama stakla:
-Prizmatično staklo
-Ravno staklo
-Ugaono staklo
-3 bočna stakla (3D)
-4 bočna stakla (4D)

DIMPLEX

Dimplex je vodeci svjetski proizvodjac u oblasti elektricnih kamina. U okviru grupacije GLEN DIMPLEX posluju holandski proizvodjac FABER i njemacki EWT. Najrealisticniji efekti, mnostvo razlicitih modela, pouzdanost u radu, sigurnost i jednostavnost montaze i koristenja omogucili su grupaciji lidersku poziciju. Zaštitni znak kompanije su patentirane tehnologije pod nazivima OPTIFLAME, OPTI-V i OPTI-MYST. DIMPLEX proizvodi nejrealisticnije elektricne kamine i u svojoj ponudi ima veliki broj razlicitih modela kaminskih ulozaka sa razlicitim efektima i prikazima vatre. Kompanija je napravila istoriju u kaminskoj industriji kada je razvila i proizvela prvi elektricni kamin sa istinskim realnim “plamenom” 1995. godine. Kompaniji je od tada odobreno 30 patenata koji pokrivaju razne oblasti tehnologije elektricnog plamena. Dimplex nudi najsiri spektar proizvoda sa neuporedivim izborom dizajna, efekata, materijala koji odgovaraju bilo kojem stilu i gradnji.

AFLAMO

Aflamo je poljska marka koja nudi moderne i klasicne električne kamine.

Visok kvalitet proizvoda, funkcionalnost i stil obilježja su naših proizvoda.

Aflamo proizvodi savršeno odgovaraju klasičnim i suvremenim enterijerima.

Aflamo je jedan od lidera među proizvođačima električnih kamina.

Sjedište kompanije nalazi se u Gdyniji, a logističko i skladišno središte u Gdanjsku.

TAGU

TAGU je poslednjih godina postao jedan od prepoznatljivih evropskih proizvodjača čiji su proizvodi osvojili srca kupaca širom Evrope, čime su postali nezaobilazan faktor na tržištu električnih kamina. DARKWOOD SP LAKTAŠI je ovlašteni uvoznik i distributer brenda TAGU za Bosnu i Hercegovinu. Našim kupcima nudimo vrhunske proizvode TAGU, jedinstvenog dizajna, provjerenog kvaliteta i povoljne cijene.

Svi kamini su radjeni od brižljivo odabranih materijala. Obloge kamina obložene su vrhunskim drvenim furnirima ili lakirane višeslojnim poliuretanskim lakovima sa visokim stepenom kvaliteta u završnoj obradi. TAGU nije korporacija. To je grupa prijatelja koja je zaista zaljubljena u svoj posao i ono što rade. TAGU je proizvođač specijaliziran za električne kamine, a osnovali su ga Bogdan Bot i Marian Popescu hladne zime 2014.
Sva magija odvija se unutar našeg sjedišta, smještenog u Oradei i Cluj-Napoci, u Rumuniji. Od tog trenutka vodimo sve operacije: dizajn, proizvodnju, logistiku i konačno distribuciju.
Svaki TAGU proizvod je i naš ponos i naša odgovornost. Težimo savršenstvu i opsjednuti smo svim detaljima kako bismo osigurali da sve bude učinkovito, relevantno, korisno i da izdrži test vremena.
Tokom godina osluškivali smo naše kupce i koristili njihove povratne informacije za poboljšanje naših proizvoda. Kao rezultat, naši kamini su obloženi vrhunskim furnirom od drveta, mogu se lako montirati za manje od 30 minuta i pakuju se prema ISTA 3A standardima.

PLANIKA

PLANIKA je vodeći evropski proizvođač kamina na gas i bioetanol za vanjsku i unutrašnju upotrebu. Pametna rješenja sa daljinskim i WIFI kontrolama, te mogućnosti spajanja na sisteme SHS – pametna kuća, patentirane tehnologije sagorijevanja, sigurnost u radu, pouzdanost i garancija osigurale su kompaniji Planika lidersku poziciju. Mnogobrojna tehnička rješenja, vizuelni identitet, individualne mjere i mnoga druga rješenja garantuju poptuno zadovoljstvo kupaca.

SKAMOL

SKAMOL je danska kompanija koja proizvodi specijalne gradjevinske i tehničke izolacije. U našem slučaju posebno se ističu kalcijum-silikatne ploče od kojih se izrađuju obloge kamina. Kalcijum-silikatne ploče garantuju protivpožarnost, izuzetna izolacijska svojstva, bezbjedne su po zdravlje korisnika, ne otpuštaju nikakve mirise, prašinu i sl. Na našem tržištu prisutne su razne improvizacije obloge kamina poput gipsanih ploča u kombinaciji sa kamenom vunom – prilikom postizanja visokih temperatura ovi materijali nisu prikladni za korisnika i time se ne postiže kvalitetno i sigurno rješenje koje se dobija upotrebom Skamol ploča.